mandag 4. mai 2015

Etang de la Horre 2015

Da var vi omsider hjemme igjen, etter en våt uke i Frankrike. Fisket var ikke på topp, men noen fine fisker fikk vi lurt opp.

Det hadde meldt endel regn de første par dagene og glad var vi for det, for når vi kom frem til vannet, så var det full gyting. Våren hadde kommet tidlig i år og det var 20 grader i vannet og som kjent spiser ikke karpene når de holder på å gyter. Så vi ba til høyere makter om et vær skifte og trøstet oss med at karpene var i området hvor vi skulle fiske. For swim 15, som vi skulle tilbringe denne uken, er som kjent en plass hvor karpene samler seg før og under gyting.

På søndag sto vi opp til strålende sol og selv om det var deilig, så var det ikke dette vi ville ha. Men værgudene hadde hørt oss, for litt utpå formiddagen begynte det å regne. Dagen etter begynner det å bli litt liv i karpene og vi lander ett par fine karper og trua var tilbake. Regnet fortsatte og fisket dør sakte ut over hele vannet igjen, men jeg var heldig og fikk lirket opp en smellfeit speilkarpe, som dro vekta til hele 23,1 kg og ny pers. Problemet nå var at vann temperaturen dropper ned til 14 grader og regnet fortsatte. Fisken forsvant fra området vårt og samler seg i en vik på andre siden av vannet. Det er de som fisker på swim 7 glade for, de hadde et knall fiske og landet vel halvparten av karpene som ble tatt på hele vannet denne uken.

Men alt i alt hadde vi en trivelig tur, med mye latter og med ny pers begge to, så var vi fornøyd likevel:)
23,1 kg.

17,3 kg.


17,3 kg.

14,2 kg.