lørdag 21. mai 2022

Tur til Lysingland

Jeg fikk en invitasjon fra Artur Klavins i Bergen om å komme over å fiske Lysing, dette var det vanskelig å si nei til og da Robin også ble i fyr å flamme, var det bare å starte planleggingen.

Lysing var første prioritet, men når vi først var her, ville vi prøve å få stor Vassild og Blålange, som finnes i samme fjordsystemet. Det ble en hektisk helg, med mye fisking og lite søvn, men vi måtte benytte den lille tiden vi hadde. Det gjorde vi også, lørdag hadde vi 17 timer i strekk i båten og det ble bra med fisk. Vi fikk mye lysing, men de aller største lurte seg unna. De siste timene i mørke, ble tilbrakt etter blålange og denne fikk jeg, men dessverre ikke Robin. 

Søndag kjørte vi for å fiske vassild og Robin håpet på kolmule i tillegg, da han manglet denne. Vassilda var på plass og vi fikk mange å store, utrolig kult fiske og fisker. Robin fikk den største, som var like lang som norgesrekorden, men litt slankere. Stor vassild var det og da han fikk kolmula også, var turen reddet. Resten av dagen gikk med til litt lysingfiske igjen. Robin mistet en skikkelig stor, nesten med engang. Vi fikk noen fine etterpå, men ikke som var like stor som den som slapp unna dessverre.


Vassild på 1390 g.

Hågjel på over kiloen


Kolmule

Blålange

Vassild på 1260 g.